Pells sensibles atòpiques i reactives

Pells sensibles atòpiques i reactives

Durant aquests dies amb el canvi d’estació s’accentuen els problemes en aquest tipus de pells, ja que són més sensibles als canvis mediambientals.
Són pells amb tendència a èczemes, acnes, rosàcies, que enrogeixen amb facilitat, tenen problemes de picors i descamació, sequedat i sensació de tibantor.
Aquestes pells han de tractar-se amb especial cura tenint en compte els 3 passos de tractament:

• Neteja
• Tonificació
• Hidratació

PAS 1

En la neteja utilitzarem productes molt suaus per a no agredir el mantell hidrolipídic. En aquest cas serà millor utilitzar llets netejadores i olis vegetals, com l’oli d’ametlles dolces o el de rosa mosqueta que també ens aniran bé a l’hora de desmaquillar-nos.

En pells amb acne, potser es senten més còmodes amb la utilització d’algun gel o escuma perquè els donarà la sensació de neteja més profunda, però mai hauran de ser productes agressius ja que es desequilibraria el seu mantell hidrolipídic a causa del mal funcionament de les glàndules sebàcies, doncs en ressecarà massa la pell, aquestes produiran més grassa podent desencadenar una rosàcia precoç. En aquests productes no poden faltar ingredients com l’àloe, la civada, la calèndula, l’oli d’ametlles dolces o el de jojoba.

PAS 2

Per a tonificar utilitzarem tònics sense alcohol o bé aigües florals de roses o de camamilla amb propietats calmants i antiinflamatòries.

PAS 3

A l’hora d’hidratar tindrem en compte que el cosmètic estigui formulat amb les plantes que ja hem esmentat i alguna com la regalèssia i la centella asiàtica, denominada també l’ “herba dels tigres”, ja que és una planta que predomina en el continent asiàtic i a la qual acudeixen els tigres a curar les seves ferides, aquesta planta a més de propietats calmants i reafirmants és ideal per a persones amb processos de descamació cutània, estimulant la producció de col·lagen i ajudant a reforçar i reafirmar la nostra pell.

Un bon exemple d’això ho tenim en la línia facial de la marca Savages, elaborada amb àloe, sense aigua, aquesta ha estat substituïda per aigua cel·lular de mandarina, perquè la pell a més de tractar la seva sensibilitat aparegui radiant i lluminosa.

Ideal per a pells amb descamació, tota la seva línia és antiedat, antitaques i reafirmant, formulada amb centella asiàtica.

Altres marques que ens ofereixen cosmètics per a pells sensibles són:

Dr. Hauschka:
La seva línia Med formulada amb la planta del Gebre, tant facial com corporal, adequada fins i tot per a pells atòpiques. La Crema Facial de Cydonia fa que la nostra pell s’adapti als canvis mediambientals, ideal per a les persones que viatgen molt amb avió, ja que la seva pell ha d’adaptar-se als diferents canvis de pressió. També per a pells envermellides les cremes de Roses i Roses Light.

Dulkamara:
Gràcies a la seva Llet Virginal, apaivagarà el foc de les pells hipersensibles i envermellides, per a hidratar ens anirà bé el seu Oli Revitalizant o bé la seva Crema Hidronutritiva.

Florame:
Amb els productes Tolerance, sense perfum, adequats per a pells atòpiques, i que a més volen contrarrestrar els efectes de l’edat.

Weleda:
Amb productes sense perfum d’Oli d’Ametlles Dolces com a tractament per a aquest tipus de pells, ja que aquesta fruita seca està embolicada en la seva closca amb màxima protecció i és aquest el ritme natural que fa que en aplicar-lo en la nostra pell la protegeixi seguint els ritmes de la naturalesa.

Altres factors com l’estrès físic, una alimentació desequilibrada, l’ús de cosmètics que continguin metalls, com el níquel o el plom poden ser també les causes de desequilibri en aquest tipus de pells.

Elisabet Planell
Tècnica en Herbodietètica